Asigurari de sanatate pentru obezitate

Obezitate morbida este diagnosticul unui barbat de 300 ce a fost operat cu succes la Timisoara de catre medicii Fulger Lazar si Ciprian Duta.
Operatie de gastrectomie longitudinala a costat barbatul 3000 de euro si intrucat Casa Judeteana de Asigurări de Sanatate nu acopera costurile interventiilor pentru bolnavii de obezitate, pacientul a fost nevoit sa-si vanda garsoniera.

Aceasta operatie de gastrectomie longitudinala a deschis oficial Centrul Regional de Chirurgie a Obezitatii de la Timisoara.

sursa: Adevarul


Pentru obezitate, asiguraţii beneficiază de terapia indusă de medicamentele din cadrul DCI-urilor SIBUTRAMINUM şi ORLISTATUM RIMONABANTUM, care se prescriu pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale M.S.P.şi cu aprobarea comisiei de la nivelul C.N.A.S. privind aprobarea tratamentului în tulburări de nutriţie şi metabolism.

Dosarul pacientului cu tulburări de nutriţie şi metabolism se întocmeşte de medicul specialist endocrinolog sau diabetolog şi trebuie să conţină:
  • fişa de iniţiere completată de medicul curant, respectiv fişa de continuare a tratamentului;
  • buletinele de analize , în original, semnate parafate şi ştampilate de medic;
  • consimţământul pacientului
  • copie după B.I./C.I. sau certificatul de naştere, după caz;
  • dovada calităţii de asigurat, adeverinţă de la şcoală, de la instituţia unde lucrează, cupon de pensie.
sursa: Precizari privind tratamentul obezitatii si infertilitatii (Casa de asigurari de sanatate dambovita - http://www.casdb.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=453&Itemid=48)

info Asigurari de sanatate pentru obezitate

Asigurari de sanatate pentru obezitate a fost publicat de Andreea la 23:15, in Despre Obezitate -> / / / si a primit 0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu